Konferens på klassiska Lidingö

22 Jan

Funderar du och ditt arbetslag på vart ni ska välja att lägga årets konferens och kickoff? Slipp timmar av googlande för att försöka hitta hypade ställen som är hippa just nu – boka din konferens på klassiska Lidingö istället!

Lidingö är verkligen just det – en klassiskt vacker plats, och även en bra plats för koncentration och även rekreation. Som gäster kan ni till exempel välja att anlända i båt, och hur storstilat och tjusigt känns inte bara en sådan sak? Efter en kort men vacker båtfärd från Stockholms fastland över blankt vatten, är det bara att promenera en kort bit fram till konferensanläggningen.

Det bästa med Lidingö är helt klart dess mångsidighet som plats. Här finns en omedelbar närhet till det actionfyllda storstadslivet, då Stockholm City ligger endast tio minuter från Lidingö. Här finns även en trygg och lugn miljö, som skapad för att uppbåda och bibehålla koncentrationen igenom en hel dag fylld med aktiviteter i konferensrummet. Många konferensanläggningar på Lidingö erbjuder dessutom självklart övernattning, och smidig bokning av både konferensrum och boende, online, men självklart kan du även välja att boka på klassiskt sätt över telefon. Just valfriheten och möjligheterna till att skapa konferenser som passar just din grupp är det som gjort intresset för Lidingös moderna men anrika konferenshotell Blue Hotel till en perfekt av mycket väl vald tillflyktsort för konferenser. Här hittar ni allt man behöver och dessutom inte lång ifrån Stockholm.

Att ha konferens på Lidingö – nära till allt!

Efter en lång dag fylld av föreläsningar eller kanske workshops, finns det fantastiska möjligheter att ta en paus och förlänga steget i något av Lidingös alla grönområden. Eftersom ön är omgärdad av vatten, finns det gott om konferensanläggningar som erbjuder både havsutsikt och även en vackert grön miljö att vila ögonen på, och även förstås att göra utflykter i.

Varför inte börja dagen med en kort men effektiv joggingtur i någon av Lidingös alla vackra parkmiljöer? Naturens klara luft och den vackra miljön gör dig garanterat redo för en dag fylld med allt det konferenser är så bra för: koncentrerad närvaro, samarbete, och möjligheter till innovation! Det är minsann inte alltid det erbjuds tillfällen till att tillsammans i arbetslaget sitta ner och jobba på det samkörda sätt som man gör på konferenser. Att då har nära till en fantastiskt vacker miljö att ta ordentliga pauser i, det är guld värt!

Kanske är det också läge att avrunda dagen med en utflykt till centrala Stockholm, och känna lite på storstadspulsen? Varför inte besöka en restaurang eller bar, för att verkligen få ut det bästa av dagen?

Är det inte dags att ta en paus från vardagen?

28 Sep

Veckorna kan ibland kännas väldigt långa, många arbetsdagar som verkar gå från morgon till kväll utan att man knappt hinner ta en paus. För att ladda batterierna ordentligt och kunna prestera som man önskar gäller det att man tar lite tid för sig själv. Annars är det alldeles för lätt hänt att man blir utbränd fort och då lider ju allt – inte bara jobbet. En snabb visit till ett spa kan göra mindre mirakel så att man kan möta vardagen igen med ett leende eftersom man mår bra både utan och innan.

Ett bra spa tar hand om dig så snart du går innan dörren

Om du letar efter ett bra spa i Stockholm eller däromkring har du tur, det finns flertal du kan välja mellan. Ett bra spa har allt du behöver och gör att du känner dig välkommen och omhändertagen så fort du öppnar dörren. En massage eller en ansiktbehandling gör att du inte bara mår bättre, du ser dessutom bättre ut. Bli inte förvånad om du nästa arbetsdag får frågor om vad du gjort – skillnaden det gör att vara utvilad och välmående är näst intill otroligt. Du behöver inte lägga ut mycket pengar, bara en snabb behandling för att få den där fina huden man bara får från en ansiktsterapeut är väl värt ett besök.

En snabb visit eller en hel helg

Det fina med ett spa är att du oftast enkelt kan välja om du bara vill göra en snabb visit eller boka in dig för en dekadent helg, där du kan spendera timtals utan att tänka på världen där ute. Leta efter ett bra erbjudande eller ett komplett paket så att du får allt från manikyr till massage och ser strålande ut från huvud till fot. Du kommer garanterat att återvända hem med ny energi och en känsla av välmående som är svår att uppnå själv. Du förtjänar att ta en paus från vardagen så att du kan vara den absolut bäste versioner av dig själv – inte den där trötta, trista människan du knappt känner igen. Hitta ett spa i Stockholm idag oavsett om du åker privat eller tillsammans med kollegor kan det vara värt att besöka ett SPA och bara få ladda batterierna för då mår vi bättre. För fler tips på konferenser i Stockholm och specifikt aktiviteter för företaget kan du besöka stockholmskonferenser.se.

Planera er konferens i god tid innan

25 Mar

Hur snabb man är i vändningarna är väldigt individuellt och på vissa företag kan det räcka att man går ut med inbjudan en vecka innan det är dags att åka på konferens. För de flesta är det lite annorlunda.

När man skall åka på konferens måste man räkna med att arbetet kommer att ligga nere under några dagar. Man kan välja att lägga sin konferens över en helg, men man behöver då vara beredd på att alla inte kan, eller vill, komma. Man kan aldrig tvinga någon att vara med på en konferens om den ligger utanför ordinarie arbetstid. Dock brukar de flesta vilja vara med i och med att det är en möjlighet att få umgås under mer informella ramar. Dessutom är det ofta uppskattat att få äta och dricka när företaget betalar festligheten.

Om ni har kommit fram till att ni skall hålla en konferens är det bra om ni i god tid kan flagga för detta så alla berörda hinner göra förändringar i sitt schema för att kunna vara med. Det kan handla om en rad olika saker som medarbetarna måste ordna innan de kan tacka ja till en konferensinbjudan och om man är tidig ut, kan man även ändra datum ifall det skulle vara bättre för många.

Kommunikation

I samband med att ni bjuder in till konferens i Uppsala, kan ni passa på att berätta vad för konferens ni hade tänkt er. Om det är en konferensresa som endast handlar om rekreation och att man skall få tillfälle att umgås med varandra på neutral mark, behöver det inte göras så mycket förarbete annat än att hitta på aktiviteter och lösa allting som rör resvägar och hotell.

Skulle man däremot vilja ha sin konferens för att gå igenom arbetet man gör varje dag, eller för att ta fram nya riktlinjer och rutiner i verksamheten, är det bra om man är tydlig med detta från början. Att kommunicera syfte med en konferens är viktigt för att man inte skall riskera att människor kommer med olika förväntningar som sedan raseras när de får veta vad för typ av konferens man tänkt sig. Om man vill minimera risken för dålig stämning är det kort sagt bra om man kan vara tydlig med allting som skall gå av stapeln så alla kan vara bekväma i vad som väntar.

Resor

Om man vill ha en kort och enkel konferens kanske man bara hamnar i Uppsala om man redan är i närheten. Det kan vara svårt att motivera långa resor för en konferens som snabbt har passerat. Om man vill bjuda lite mer än vanligt och även få med resan som ett delmål under konferensen, är det utmärkt att välja en plats som ligger en bit bort från vardagen. Om inte annat kan det vara roligt att få uppleva någonting tillsammans med de man träffar på jobbet varje dag!

Det är många som väljer att förlägga sina konferenser till Uppsala i och med det stora utbud som finns. Man kan hitta såväl enklare lösningar för konferensen som bombastiska anläggningar som erbjuder allt man kan tänka sig. Förvånansvärt få svenskar ägnar tid åt att upptäcka alla de landskap som finns inom räckhåll utan är istället bättre insatta i andra länders konferensalternativ. Att åka utomlands var förr någonting unikt och speciellt medan man i dagsläget skulle kunna hävda att inrikes konferenser i lantliga miljöer är någonting ovanligt.

För den som är intresserad av att hitta en bra konferensanläggning i Uppsala finns ett flertal alternativ som alla kan passa utmärkt för de behov man har. Uppsala är ett stort landskap som erbjuder varierad natur och en rad olika aktiviteter. Söker man golf, SPA, kultur eller sevärdheter kommer man inte att bli besviken på vad Uppsala har att erbjuda. Har ni inte kommit till denna del av landet tidigare är det ett utomordentligt tillfälle att göra det i samband med att ni skall hålla en årlig konferens!

Vill du veta mer om hur du hittar utmärkta konferensanläggningar i närheten av Uppsala kan du surfa vidare till konferensmoteuppsala.se och läsa igenom deras tips och artiklar. 

Konferensanläggningar för Stockholmsföretag

4 Dec

När du ska boka en konferens så är valet av konferensanläggning en ganska viktig del. Ser vi till hela Sverige så finns det idag flera hundra konferensanläggningar, kursgårdar, kongresscentra och konferenslokaler att välja mellan. Det gör att det spelar ingen roll var i landet du befinner dig, du kommer kunna välja mellan rätt många konferensanläggningar i just din stad eller nära dig.

När det kommer till konferensanläggningar så är det bra att ha ett mål och ett syfte med er konferens. Ska det vara en konferens över en eller flera dagar? Ska det finnas möjligheter till övernattning och är det en konferensanläggning som även erbjuder måltider? Många konferensanläggningar är inriktade på både konferenser, events och annat. En del är i grund och botten hotell som erbjuder konferensmöjligheter, medan andra är rena konferensanläggningar som endast erbjuder konferenser. Dessa brukar då ha allt det ni behöver för att genomföra en konferens på bästa sätt.

Utbudet av konferensanläggningar är stort, men det är även efterfrågan. Det är många som väljer att lägga sina konferenser ungefär under samma perioder och veckor på året. Det gör att du måste vara ute i god tid när du letar efter lämpliga konferensanläggningar. Sedan gäller det att du hittar en konferensanläggning med rätt kapacitet. Storlek, läge och vad de kan erbjuda just er är viktiga saker. De med önskan om humor och skratt även under konferensen, kan besöka Happy Tammsvik. Oavsett möte är denna inramning sagolik!

Om du har svårt att på egen hand hitta lämpliga konferensanläggningar så finns det idag flera företag som specialiserat sig på att hjälpa andra företag, organisationer och föreningar med detta. De kan ta fram lämpliga alternativ, som passar er när det kommer till läge, kapacitet, storlek och så vidare. De kan även se till att arrangera allt kring konferensen från upplägg till aktiviteter på eftermiddagen och middag på kvällen.
Om du hellre vill anordna konferens på egen hand, så går det enkelt att hitta konferensanläggningar på nätet.

Kick off

25 Nov

Konferens - Kick off

Kick off handlar om att fira en nystart eller en nylansering av något och det finns en mängd olika aktiviteter som är passande vid en kick off. Vid just en kick off är det vanligt att både anställda och kunder deltar och detta gör såklart att förutsättningarna blir annorlunda än vad de blir vid exempelvis en personalfest eller en konferens.

Låt er inspireras

Det finns så oerhört många fantastiska och inspirerande miljöer runt om i landet och när man tror att man sett allt så hamnar man plötsligt på en ny plast som är minst lika vacker som andra man sett. Sverige kan ju verkligen stoltsera med härliga miljöer då vi har så många olika skiftande landskap på en relativt liten yta så se till att ta tillvara detta.

Kanske är det så att ert företag är i Stockholm och då kan det ju vara passande att ta sig till exempelvis Småland för kick off och kombinera det med att vara ute i skogen och kanske plocka med er lite bär och svamp hem till och med.

Våga sticka ut lite i mängden

Det blir så lätt att man väljer något som känns tryggt, invant och väl beprövat när det kommer till denna slags sammankomster, men om man vågar ta ut svängarna lite mer så kan man ordna med något som blir oförglömligt för alla inblandade. Det finns många roliga tips på nätet att plocka av, så man behöver inte stå utan förslag.

Kombinera nytta med nöje

Se till att sammankomsten präglas av både nytta och nöje så att det blir både effektivt och trevligt för alla inblandade. När ni ändå är i farten kan ni även se till att välja anläggningar som är duktiga på att laga hälsosam mat så att alla deltagare får i sig lite brain food för bättre resultat både för kropp och knopp! På konferensnyheter.nu hittar du senaste trenderna för en lyckad kick och inspiration till aktiviteter.

Vad är ett konferenshotell?

29 Sep

Konferenshotell

Att hotell som även erbjuder konferenslokaler kan kallas för konferenshotell är inte helt oväntat. Men ser man på de hotell som just marknadsför sig som konferenshotell så är det betydligt mer än ett mindre konferensrum som de erbjuder. Det är en helhetslösning som möter de behov som finns hos företag, organisationer och föreningar.

En av delarna är boendet. Detta är just det som många just tänker på gällande skillnaden mellan konferenshotell och andra konferensanläggningar. I och med att konferensdeltagarna bor på samma ställe som konferensen är på ökar möjligheten till att de umgås och lär känna varandra bättre på kvällen. Det kan då vara allt från en stund på puben likväl som i bubbelbadet eller loungen.

En annan del är maten. Tanken med att ha en konferens på ett konferenshotell är att man har allt på samma ställe. Visserligen finns det mindre hotell som erbjuder konferensrum men utan att för den skull ha restaurang som gästerna går till på lunch och middag – men det tillhör ovanligheterna.

Ännu en del är aktiviter. Här skiljer sig konferenshotellen något åt men det är mycket vanligt att hotellen även erbjuder någon slags aktivitet för konferensdeltagarna på kvällarna eller eftermiddagarna. Många gånger sker detta i samarbete med lokala företag eller sportklubbar. Exempelvis finns det många hotell som har konferenspaket med boende, mat, konferens och golf. Ett annat är där man lyfter fram relax och spa. I vissa fall ingår till och med en valfri behandling för alla deltagarna på konferensen.

Framförallt kan man säga att ett konferenshotell erbjuder helheten. Allt på ett ställe som är arrangerat av en och samma arrangör. Det gör det extremt enkelt att boka konferensen och man kan med lätthet forma den efter de behov man har. Du hittar många intressanta konferenshotell på http://konferensmöten.nu som både erbjuder kompletta paket eller där du själv sätter ihop ditt eget paket.

Hyr in hjälp inför konferensen

3 Aug

Det är ett stort projekt att planera en konferens. Med mat, underhållning, föreläsare och aktiviteter kan det bli mycket att hålla reda på. Varför inte ta hjälp av ett proffs? Listan av så kallade eventplanerare och professionell konferens-service är lång. Ett eventföretag erbjuder duktiga och erfarna planerare för en lyckad konferens. Vilket företag du bestämmer dig för i slutändan är en smaksak, men se till att få referenser och hör dig för med din egen personal, de kanske kan rekommendera någon från sina tidigare erfarenheter av företagsevenemang som var lyckade.

Professionell hjälp med planering

Om du vänder dig till en professionell konferensplanerare får du hjälp med allt du behöver. De tar hand om allt som till exempel:

  • Projektledning – planering, möten, logistik och beställningar.
  • Deltagaradministration- anmälningssidor och namnskyltar.
  • Ekonomiadministration – kostnadskalkyl, betalningar, påminnelser, fakturor.
  • Lokaler- bokning, teknik, dekorationer och mycket, mycket mer.

Det kan vara värt den extra slanten om du inte känner dig riktigt ambitiös och tar på dig hela arrangemanget själv. För information om konferensbokning och upplägg för aktiviteter är konferensplanering.nu en bra webbresurs att rådfråga.

Föreläsare

Föreläsare finns i alla möjliga ämnen men en bra föreläsare eller en bra talare vet hur man motiverar och inspirerar ofta med hjälp av humor och en informell attityd. De har en förmåga att få lyssnarna att tänka ”outside the box” och öppna ögonen. Att hitta den rätte föreläsaren som matchar företagets behov är inte alltid lätt och därför är det ingen dum idé att vända sig till en byrå som kan hjälpa till. De har ofta stora utbud av talare, föreläsare, moderatorer och underhållare med korta eller långa kurser och de hjälper dig med ett skräddarsytt program som passar just din grupp och ditt företag.

SPA och njutning

Bland de aktiviteter och konferensformer som finns att välja bland är SPA en trend som kommit för att stanna. Friskvård och hälsorelaterade aktiviteter är dessutom ett sätt att ta hand om företaget överlag. Då stress är en folksjukdom och någonting man kämpar för att undvika trots höga krav, är SPA en möjlig väg för minimering av stressproblem. Massage, avkoppling och stillhet kan för många innebära en viktig tid av rekreation som förbättrar alla uppdrag och aktiviteter som följer. Det finns gott om möjligheter att boka SPA i Stockholm och för den som vill ha en hälsotillvänd konferens finns hela anläggningar med detta som huvudinriktning. Blue Hotel på Lidingö hör till de mest kända konferensanläggningarna med fokus på SPA. Byggnaden är utformad för att inspirera och bidra till kreativitet vilket också gynnar era möten och konferenser.

Mat och underhållning

I dagens läge går det att hyra allt. Precis som professionella planerare och föreläsare kan du också hyra in en cateringfirma för mat och underhållning, om det inte är inkluderat i lokalens eget utbud förstås. Bakgrundsmusik plus en drink när gästerna anländer, middagsunderhåll med ett jazzband eller en konsert på slutet av dagen, du väljer. Maten under en konferens ses som en självklarhet och underhållning ett rent plus, men dessa två går hand i hand och är viktigare än vad man kan tro. De är därför värda att spendera lite extra på för att hålla gästerna uppfriskade och belåtna. Det brukar vara högst uppskattat av de inbjudna.

Boka en golfkonferens

2 Aug

När företag vill anordna konferensresor för sin personal, så finns det många olika varianter att välja mellan. Det viktiga är dels lokalerna där man ska konferera, men också vad man kan göra efter att arbetet är avslutat för dagen. Miljön och omgivningen med vad den kan erbjuda i form av aktiviteter kan vara det som avgör var konferensen bokas. Webbsidan golfkonferenser.nu är en samlingssida med förslag på konferenser i golfmiljö.

Golf och konferens

Många har insett att en arbetsgrupp på konferensresa inte bara behöver bra konferenslokaler utan även rekreation, tid att umgås och en chans att njuta av ett miljöombyte. Ibland uppstår de mest kreativa idéerna inte i konferenslokalen utan ute på greenen. Därför kan en konferens med golf passa utmärkt. Inte alla konferensanläggningar i Sverige kan erbjuda just golf, men de som gör det, finns samlade på golfkonferens.nu. Bestäm om er arbetsgrupp ska boka en längre konferens med övernattning eller endast en dagsaktivitet. Olika möjligheter finns.

Golfkonferenser i Stockholmsområdet

Det vanligaste upplägget för anläggningar som samarbetar med golfklubbar är olika paketerbjudanden. De innehåller både konferenslokaler, mat och tid på golfbanan.

Exempel på anläggningar listade på golfkonferens.nu som kan erbjuda konferens i golfmiljö i Stockholmsområdet är:

  • Thoresta Herrgård nära Bro Hof Slott.
  • Hooks Herrgård
  • Friibergs Herrgård
  • Krägga Herrgård
  • Körunda

Givetvis finns det ännu fler andra alternativ av golfanläggningar runt om i Sverige. Ett exempel är på Visby, Visby Golfklubb och Kronholmen.

Sverige håller internationellt sett hög standard vad gäller konferenser i golfmiljö. Ofta är anläggningarna belägna i natursköna områden som erbjuder lugn och ro. Vacker arkitektur lockar, då herrgårdar och slott som idag fungerar som konferensanläggningar, byggdes för längesedan och representerar olika epoker.

Tänk på att det är bra att vara ute i god tid med bokningar, främst under golfens högsäsong, då det är populärt att boka.

Webbsidan golfkonferenser.nu är en stor hjälp, när du ska besluta om vilken sorts konferens just ert företag vill åka på.

När du behöver planera ett viktigt möte eller en konferens

9 Jul

Som företagare är det ibland viktigt att arrangera en konferens eller ett möte med nya samarbetspartners. Då kan det även vara så att du som ska planera detta möte eller denna konferens inte har en aning om hur detta ska gå till. Det är inget ovanligt och det är heller inget att oroa sig för, då det finns hjälp att få. När du väl vet var du ska anlägga detta arrangemang, så finns det på den anläggning eller det hotell du väljer alltid professionell personal som tar hand om dig och hjälper med planeringen så att du alltid får det bästa resultatet.

Det kan dock vara roligt att ha lite kunskap själv, så att du har ett hum om hur det ska gå till och även kan delta i denna planering och komma med effektiva och trevliga önskemål som gör det hela bättre och mera komplett. Det finns också otroligt många anläggningar och hotell för just konferenser och möten, och då är det heller inte lika lätt att göra ditt val. Om du inte kan göra ditt val och vet vad du vill kan du heller inte välja den anläggning eller det hotell som passar bäst för ditt möte eller din konferens. I det fallet så kan det vara en bra hjälp att söka sig till mötesbranschen.se, som är en hemsida på nätet i bloggform där du hittar mycket inspiration.

Detta är mötesbranschen.se

När du saknar kunskap och idéer om det som ska arrangeras eller göras, är det alltid bra att ha en plats att vända sig för att få veta det som behövs. När det gäller planering av möten och konferenser så är mötesbranschen.se en sådan plats. Här finner du mycket inspiration och kunskap om hur du ska gå tillväga för att få allt så perfekt som möjligt gällande din konferens eller ditt möte.

På mötesbranschen.se hittar du även information och erbjudanden om och från många av de bästa anläggningarna och hotellen som kan anlitas för att arrangera ditt möte eller konferens. Utöver detta så finns det även information om ledarskap, personlig utveckling och hälsa som kan göra dig till en friskare och starkare människa.

Konferensutrustning blir allt viktigare

28 Jun

På sociala medier diskuteras det flitigt kring konferenser och hur viktig utrustningen och allt runt omkring är för en lyckad konferens och helhetsbetyget. Dessutom menar en stor skara människor att desto bättre konferensutrustning, desto bättre kommer det att gå på konferensen och att konferensen kommer upplevas som väldigt mycket mer produktiv än om man inte hade haft lika bra utrustning. På bird.nu kan man läsa olika inlägg om varför det är så viktigt.

En produktiv konferens kan leda till mycket och därför är det viktigt att man lär sig att optimera förutsättningarna för att man ska få just en produktiv konferens. Om personerna som närvarar vid konferensen känner att den varit givande och produktiv blir man rent allmänt gladare inställd till personerna som man arbetar tillsammans med, samt det projekt man just nu håller på och arbetar med. Det kan därför vara värt den extra kostnad som det innebär för att få den mest optimala konferensutrustningen.

Det verkar som att ett flertal hemsidor inom kort kommer att lansera lösningar för att man ska kunna beställa konferensutrustningar av god kvalité och på så vis förhoppningsvis få lite bättre konferenser än man tidigare haft. Det pågår just nu undersökningar kring hur mycket utrustningarna faktiskt påverkar, men än så länge så finns inga resultat.

De som redan i dagsläget erbjuder konferensutrustningar har fått känna av ett stort uppsving den senaste tiden och de meddelar bland annat att det aldrig har gått så pass bra som det gör just nu. Företagen som erbjuder utrustningarna kommer att vara tvungna att fortsätta utveckla sina produkter och tjänster för att hänga med i utvecklingen som sker inom det är området.

Det är svårt att förutspå framtiden, och allra helst inom det här området eftersom det är svårt att undersöka klokt och sedan komma fram till några konkreta slutsatser. Men troligtvis kommer konferensutrustning blir allt viktigare framöver, och det är både bra och dåligt enligt personer på sociala medier.