Planera er konferens i god tid innan

Hur snabb man är i vändningarna är väldigt individuellt och på vissa företag kan det räcka att man går ut med inbjudan en vecka innan det är dags att åka på konferens. För de flesta är det lite annorlunda.

När man skall åka på konferens måste man räkna med att arbetet kommer att ligga nere under några dagar. Man kan välja att lägga sin konferens över en helg, men man behöver då vara beredd på att alla inte kan, eller vill, komma. Man kan aldrig tvinga någon att vara med på en konferens om den ligger utanför ordinarie arbetstid. Dock brukar de flesta vilja vara med i och med att det är en möjlighet att få umgås under mer informella ramar. Dessutom är det ofta uppskattat att få äta och dricka när företaget betalar festligheten.

Om ni har kommit fram till att ni skall hålla en konferens är det bra om ni i god tid kan flagga för detta så alla berörda hinner göra förändringar i sitt schema för att kunna vara med. Det kan handla om en rad olika saker som medarbetarna måste ordna innan de kan tacka ja till en konferensinbjudan och om man är tidig ut, kan man även ändra datum ifall det skulle vara bättre för många.

Kommunikation

I samband med att ni bjuder in till konferens i Uppsala, kan ni passa på att berätta vad för konferens ni hade tänkt er. Om det är en konferensresa som endast handlar om rekreation och att man skall få tillfälle att umgås med varandra på neutral mark, behöver det inte göras så mycket förarbete annat än att hitta på aktiviteter och lösa allting som rör resvägar och hotell.

Skulle man däremot vilja ha sin konferens för att gå igenom arbetet man gör varje dag, eller för att ta fram nya riktlinjer och rutiner i verksamheten, är det bra om man är tydlig med detta från början. Att kommunicera syfte med en konferens är viktigt för att man inte skall riskera att människor kommer med olika förväntningar som sedan raseras när de får veta vad för typ av konferens man tänkt sig. Om man vill minimera risken för dålig stämning är det kort sagt bra om man kan vara tydlig med allting som skall gå av stapeln så alla kan vara bekväma i vad som väntar.

Resor

Om man vill ha en kort och enkel konferens kanske man bara hamnar i Uppsala om man redan är i närheten. Det kan vara svårt att motivera långa resor för en konferens som snabbt har passerat. Om man vill bjuda lite mer än vanligt och även få med resan som ett delmål under konferensen, är det utmärkt att välja en plats som ligger en bit bort från vardagen. Om inte annat kan det vara roligt att få uppleva någonting tillsammans med de man träffar på jobbet varje dag!

Det är många som väljer att förlägga sina konferenser till Uppsala i och med det stora utbud som finns. Man kan hitta såväl enklare lösningar för konferensen som bombastiska anläggningar som erbjuder allt man kan tänka sig. Förvånansvärt få svenskar ägnar tid åt att upptäcka alla de landskap som finns inom räckhåll utan är istället bättre insatta i andra länders konferensalternativ. Att åka utomlands var förr någonting unikt och speciellt medan man i dagsläget skulle kunna hävda att inrikes konferenser i lantliga miljöer är någonting ovanligt.

För den som är intresserad av att hitta en bra konferensanläggning i Uppsala finns ett flertal alternativ som alla kan passa utmärkt för de behov man har. Uppsala är ett stort landskap som erbjuder varierad natur och en rad olika aktiviteter. Söker man golf, SPA, kultur eller sevärdheter kommer man inte att bli besviken på vad Uppsala har att erbjuda. Har ni inte kommit till denna del av landet tidigare är det ett utomordentligt tillfälle att göra det i samband med att ni skall hålla en årlig konferens!

Vill du veta mer om hur du hittar utmärkta konferensanläggningar i närheten av Uppsala kan du surfa vidare till konferensmoteuppsala.se och läsa igenom deras tips och artiklar.