Nutidens klädkammare kallas för walk in closet och är ofta lyxigt inredda med platsbyggd förvaring, mjuka mattor och kanske en elegant sittpuff eller fåtölj. Men att ha en garderob att gå in i är inte bara en lyx – det ger även bättre förvaring och i många fall bättre ordning bland kläderna. Läs mer om fördelarna här!

En walk in closet ger en lyxig känsla

Att göra om ett rum eller en vrå till en walk in closet har blivit populärt – det kanske rent av är en trend. En av fördelarna med att göra det är att det ger en otroligt lyxig känsla. Tänk bara att kunna gå in i garderoben varje morgon i stället för att stå utanför den och försöka hitta dagens outfit!

Bättre förvaring

En annan fördel med en walk in closet, förutom att det är lyxigt, är att det ger bättre förvaring. Även om det bara en liten vrå i hemmet som används så kan den inredas smart och rymma betydligt mer än ett eller två vanliga klädskåp. Dessutom går det att förvara andra saker än bara kläder – kanske julsaker eller andra prylar som inte används så ofta.

Lättare att se vad du har

Att en walk in closet är just en garderob som går att gå in i gör även att det är lättare att se vad som finns. Med smart inredning och olika förvaringslösningar blir det enklare att se vilka kläder du faktiskt har. Med mer plats kommer fler möjligheter att förvara kläderna efter till exempel färg eller typ av plagg – du får helt enkelt en bättre överblick.

Det finns många förvaringslösningar som kan användas i en walk in closet, till exempel:

  • Hyllor
  • Lådor
  • Stänger för galgar
  • Skohyllor

Att kombinera öppen och stängd förvaring, till exempel med stänger för galgar upptill och lådor nertill, är både snyggt och praktiskt.

Lättare att hålla ordning

Standarddjupet på en vanlig garderob eller klädskåp är 60 cm – ett djup som snarare ställer till med oreda än nytta. Även om det även finns grundare modeller på marknaden så är det lätt hänt att plagg knölas in i hyllorna och försvinner i ett enda kaos. I en walk in closet, speciellt en sådan med många olika förvaringslösningar, är det mycket enklare ( och roligare) att hålla ordning.