När du försöker sålla agnarna från vetet och välja en städfirma i Göteborg står du inför en ganska omfattande och utmanande uppgift. Det finns nämligen en hel drös med städbolag att välja mellan i denna stad. Dessutom vill du välja någon av de lite bättre aktörerna på marknaden som gör ett bra jobb och har nöjda kunder. Därför är det viktigt att du tar dig tid att göra lite egna efterforskningar snarare än att välja första bästa leverantör av städtjänster i staden.

Du kanske vill anlita ett städbolag som hjälper dig att städa din bostad eller lokal som en engångsgrej? Eller så kanske du behöver vårstäda bostaden eller företagslokalen? Ett tredje alternativ är att du kan vilja komma överens med en lokal städfirma om en lite mer regelbunden städning. Oavsett hur ditt behov ser ut finns det vissa saker som du bör tänka på innan du fattar ditt beslut. Här berättar vi vilka dessa är!

3 saker som du bör tänka på innan du anlitar en städfirma i Göteborg

Dessa är tre av de saker som du framför allt bör vara vaksam på när du ska anlita ett städbolag:

  • Har städfirman en ansvarsförsäkring och ett kollektivavtal? Innan du anlitar en städfirma i Göteborg bör du kolla upp så att de har en ansvarsförsäkring och ett kollektivavtal. Ansvarsförsäkringen säkerställer att företaget kan täcka kostnaderna för de eventuella skador som i sällsynta fall kan uppkomma till följd av städningen. Kollektivavtal syftar till att skapa en mer stabil arbetsmarknad och ge arbetarna en trygghet. Därför bör du även försäkra dig om att företaget ifråga har ett sådant avtal med facket.
  • Erbjuder de någon form av garanti? En annan sak som du bör hålla utkik efter när du försöker sålla agnarna från vetet är eventuella garantier. Erbjuder de någon slags garanti, till exempel en nöjdhetsgaranti? Om så är fallet är detta definitivt någonting som du bör placera på plussidan i vågskålen!
  • Har de egna anställda eller anlitar de underleverantörer? Du bör även försöka ta reda på huruvida städbolaget har egna städare anställda eller om de istället anlitar underleverantörer. Underleverantörerna brukar nämligen inte erbjudas lika goda villkor som de medarbetare som är anställda direkt av städfirman.

Vidare läsning går att hitta via sverigeco.se.