När det kommer till hundförsäkringar finns mängder av olika alternativ att välja mellan – däribland ett flertal med relativt låg årspremie. Många väljer att enbart kolla på priset men det finns fler saker att ha i beaktning – så som att självrisken kan vara högre. Läs mer om vilka fördelar och nackdelar som finns med att välja en billig hundförsäkring här.

Fördelar med att välja en billig hundförsäkring

Den stora fördelen med att välja en billig hundförsäkring är förstås att den är just billig. En försäkring kan kosta från ca 150 kronor i månaden, upp till ca 800 – vilket såklart är en ganska stor skillnad. För ett billigare alternativ blir årspremien drygt 1800 kronor medan den för en dyrare kan bli uppemot 10 000 kronor. Det är alltså fullt möjligt att hitta en billig hundförsäkring men det finns anledning att kolla på mer än bara priset.

Nackdelar

Dom som väljer en billig hundförsäkring i stället för en dyrare gör det troligen just för att spara pengar men faktum är att det kan bli dyrare i längden. Hela 9 av 10 svenska hundägare behöver utnyttja sin försäkring någon gång under hundens liv och av den anledningen är det viktigt att även fundera över nackdelarna med ett billigare alternativ.

Dessa har nämligen ofta en högre självrisk, både fast och rörlig, vilket innebär att du själv får stå för mycket av kostnaderna i samband med veterinärvård. Kanske är det värt att i stället betala någon hundralapp extra i månaden, för att undvika detta.

Andra nackdelar med ett billigare alternativ kan vara:

  • Försäkringen gäller för färre antal skador / sjukdomar
  • Kortare självriskperioder
  • Veterinärvårdsbeloppet kan bli lägre när hunden blir äldre

Börja alltid med ett jämföra

Även om det kan kännas ekonomiskt att välja en billig hundförsäkring så är det inte säkert att pengar kommer att sparas i det långa loppet. Innan en försäkring tecknas är det därför viktigt att jämföra på fler punkter än bara själva priset. Var noggrann med att kolla vad som ingår i olika försäkringar och inte minst – fundera över hundens behov.

För att hitta en billig hundförsäkring som också är bra finns flera jämförelsesidor på nätet. Använd en sådan eller jämför på egen hand – det kommer det att vara värt i slutändan.