Greenely är en relativt ny och konkurrenskraftig aktör på den svenska marknaden för elbolag. I följande artikel kan du läsa om Greenely omdöme.

Vad är Greenely för något?

Greenely är ett elbolag på den svenska marknaden. De har bland annat skapat en app till sina kunder, som dessa kan använda i syfte att hålla koll på sin elförbrukning. Appen kan också användas i syfte att minska förbrukningen, och därmed den totala summan som läggs på el varje månad. Det kan exempelvis göras genom att appen talar om när elen är som billigast, så att användaren kan optimera sin elförbrukning baserat på dygnets timmar och olika väderförhållanden. Idag har appen över 150 000 kunder.

Greenely har endast timpris på den el som de erbjuder sina kunder. Detta gör att man som kund kan välja att optimera sin förbrukning baserat på hur mycket elen kostar för tillfället. Avtalet för elen har ingen bindningstid.

Greenely omdöme – fördelar och nackdelar

Som alla andra elbolag uppges Greenely ha både fördelar och nackdelar. Exempel på fördelar är följande:

  • Greenely erbjuder 100% förnyelsebar energi.
  • Det är ett bra och tryggt miljöval.
  • Greenelys app har fått 4,5 i snittbetyg och har över 150 000 användare.
  • Man kan optimera sin elförbrukning med hjälp av timpris och Greenelys app.
  • Man har 6 månaders gratis avgift när man är ny kund.

Omdömena kring Greenely uppger därutöver vissa nackdelar. Dessa är följande:

  • På grund av timpriset är elen dyrare under vissa delar av dygnet.
  • Månadsavgiften är en fast kostnad på 69 kronor.

Är Greenely det bästa elbolaget?

Det går inte att besvara vilket som är det bästa elbolaget för en specifik person. Det beror helt på var man bor och hur ens elförbrukning ser ut. Man behöver därför jämföra mellan olika elbolag baserat på sina specifika förutsättningar. Först därefter kan man avgöra vilket elbolag som är det bästa. Fördelen med rörligt timpris kan också vara en nackdel, beroende på när man använder el som mest på dygnet.
Skulle man välja ett elbolag men sedan inse att ett annat är bättre kan man alltid byta. Ta då hänsyn till nuvarande elbolags avtal och regler för uppsägning.