För många kan det såklart kännas skrämmande att lämna en fast anställning med trygga villkor och en stadig lön. Men faktum är att det finns många fördelar med att istället börja arbeta som hyrsjuksköterska. De män och kvinnor som har valt denna väg och gjort den resan är i stort överens: de vill inte tillbaka till sin tidigare anställning.

Det är förstås ett stort steg att gå från en traditionell anställning inom vården till att ta anställning hos ett bemanningsföretag. Du får ofta en ny chef och även ett nytt arbetsschema att förhålla dig till. Dessutom byts sannolikt dina kollegor ut mot helt andra sjuksköterskor och annan vårdpersonal. Men även när du är anställd direkt hos en vårdgivare kan dessa förändringar inträffa. Och det är ofta då många får droppen och istället tar anställning som hyrsjuksköterska.

En sak som många upplever sig var missnöjda med är lönen. Det kan till exempel hända att nyanställda tjänar betydligt bättre än vad du själv gör. Detta trots att du har arbetat många år inom vården och slitit ont under denna tid. Lönesättningen är nämligen inte alltid särskilt logisk och ibland kan det kännas som att de som kommer in sist gynnas mer än andra.

Genom att istället arbeta för ett bemanningsföretag kan du fortsätta utföra det jobb som du gillar. Men du kan räkna med att få en lön som är marknadsmässig och dessutom rimliga arbetsvillkor i övrigt. Fortsätt att läsa så ska vi berätta mer om fördelarna med att göra detta!

Fördelarna med att bli hyrsjuksköterska

När du arbetar som hyrsjuksköterska via ett bemanningsföretag får du hjälp med allt. De bemanningsbolag som specialiserar sig på att hyra ut sjuksköterskor vet nämligen vad som krävs för att göra dig nöjd med denna lösning. Du kan därmed räkna med att få hjälp med:

  • Kontakten med din arbetsgivare
  • Skattemässiga frågor
  • Resor
  • Boende

Dessutom får du alltså en marknadsmässig lön och rimliga villkor. Och då har vi inte ens nämnt den stora frihet och flexibilitet som konsultandet innebär. Du kommer nämligen kunna erbjudas jobb överallt i Sverige samt även i Norge. Arbeta i en kommun, i en region eller hos en privat vårdgivare på heltid eller deltid!