Att välja en säkerhetsdörr i Stockholm , istället för traditionell dörr, har flera säkerhetsfördelar. De skyddar exempelvis både mot inbrott, brand och annan påverkan. Ett sätt att hitta rätt dörr är att besöka ett så kallat showroom. I Stockholm erbjuder exempelvis WoodSteel detta.

Vad är ett showroom?

Ett showroom är en butik där olika produkter visas upp för kunderna – men där kunden inte kan gå hem med produkten samma dag. När kunden har bestämt sig för vad som önskas sker beställning på plats varpå varorna levereras hem till kunden alternativt till butiken där de hämtas. Fördelen är därmed att butiken bara behöver ha ett enda exemplar av varje produkt och att kunden därmed får mer att välja på. I Stockholm finns ett par aktörer som säljer säkerhetsdörrar och som har valt detta koncept. Att jobba med showroom för dessa företag har flera fördelar. Framförallt är det stora och otympliga dörrar som knappast behöver finnas på lager.

Köpa online – eller via showroom?

Om en kund vet exakt vilken säkerhetsdörr som önskas, samt kringliggande tjänster, kan beställning ske online. Men de flesta villaägare och större fastighetsägare har inte den kunskapen som krävs för att kunna välja helt korrekt dörr utifrån förutsättningar, säkerhetskrav och prisnivåer. Att då gå till ett showroom gör det enklare för kunden.

 • Möt en säljare på plats som kan förklara olika fördelar
 • Se färgnyanserna korrekt (svårt online)
 • Välj vad som önskas – Få hemskickat med bud

Mer inspiration för säkerhetsdörr i Stockholm

Önskas mer inspiration? Här finns tre inspirationskällor att hämta idéer från.

 1. Kontakta flera företag
  Då det finns flera företag i Stockholm som säljer säkerhetsdörrar finns en fördel att kontakta flera av dessa. En del har showroom och andra hänvisar till kataloger och hemsidor. Oavsett är det smart att ta in offert från flera olika håll.
 2. Titta på företagens hemsidor
  Gå in på företagens hemsidor och se på referensarbeten. Det är mycket vanligt att företagen presenterar dessa med ”före och efter” bilder för att visa hur stor skillnad det kan bli med en ny dörr. Både estetiskt och säkerhetsmässigt.
 3. Beställ kataloger
  Flera återförsäljare har även kataloger som kan beställas online. Många börjar med att beställa kataloger och läsa dessa innan de tar kontakt med företag, besöker showroom och liknande.