Att beställa catering i stället för att slita med handling och matlagning på egen hand kan vara skönt vid många typer av tillfällen – födelsedagskalas, dop, bröllop och liknande. Inom catering i Stockholm finns mycket att välja bland men det finns trots det några menyer/rätter som ligger högt i topplistan, bland annat julmat och mingelmat.

Julbord/julmat

Trots att julen bara infaller en gång per år toppar julbord/julmat listan när det kommer till catering i Stockholm. Egentligen är det kanske inte så konstigt eftersom många företag beställer julluncher och tallrikar till sina anställda innan det är dags att gå hem på den efterlängtande julledigheten.

Även många privatpersoner väljer catering kring jul – troligen för att slippa en del av både stress och stök som ofta infinner sig i juletid.

Bufféer

Många firmor som erbjuder catering i Stockholm har olika rätter att välja på i menyn – men en riktig klassiker som står sig bra i det stora cateringutbudet är bufféerna. Och inte heller det är särskilt konstigt – eftersom det passar utmärkt vid många olika tillfällen och speciellt där många gäster väntas. Med buffé finns något som passar dom flesta smaker och gästerna kan själva välja vad dom vill äta och inte.

Några vanliga bufféer som brukar finnas att hitta hos cateringfirmorna är:

  • Skärgårdsbuffé
  • Medelhavsbuffé
  • Sommarbuffé

Ofta finns även möjlighet att blanda olika bufféer om man har svårt att välja en och på så vis blir utbudet för gästerna ännu större.

Mingelmat och snittar

En annan sak som är populär att beställa från cateringfirmor är mingelmat och snittar – det vill säga små munsbitar av olika slag som man kan äta på stående fot om man så önskar. Även detta passar på alltifrån bröllop till event och när det finns mycket att välja bland på matbordet finns som sagt också något som passar för dom flesta smaker.

Mingelmat består ofta av kall mat och på så vis kan man även låta den stå framme ett tag, så att gästerna kan gå och plocka under tillställningens gång.

Annat smått och gott inom catering i Stockholm

Stockholm har kanske det största utbudet i landet när det kommer till catering och förutom dom ovan nämnda finns även andra populära val bland kunderna. Många företag beställer till exempel frukost vid cateringfirmor och till många typer av event beställs ibland både det ena och det andra.