Påsken hör till mångas favorit bland högtider. Våren har börjat komma så smått, dagarna är allt ljusare, och dessutom får man äta en massa gott godis. Svenskarna älskar som bekant lösgodis och choklad, så mycket att vi är bland de bästa i världen på att äta godis räknat per capita. Vår godiskonsumtion brukar vara som högst just i påskhelgen, då många påskägg fyllda med både choklad och godis ska delas ut till nära och kära. Även om det finns särskilt påskgodis, som t.ex. små fyllda chokladägg och påskharar i skum, så är många minst lika glada för att äta sina vanliga godisfavoriter även under påsken. Hos https://påskägg.nu finns ett bra utbud.

Några av de mest populära godissorterna till påskägget

  • Choklad är alltid uppskattat, och allra bäst tycker svenskarna om dumlekolor, som är det som säljs allra mest i lösgodishyllan runtom i landet. Tätt efter dumle kommer center, vars kombination av choklad och mjuk toffee alltid uppskattas.
  • Bland det sega och syrliga godiset leder flaskor i olika former, både mjuka colaflaskor och skum-sega fizzy bubblizz. Detta godis går alltid hem bland både vuxna och barn.
  • En riktigt klassisk lösgodis är förstås geléhallon, som också hör till de allra mest säljande sorterna, men en ny hallonfavorit är också den stora hallon-lakrits-skallen, som ger lakritsälskarna något att mumsa på.
  • Sist men inte minst kommer crispy bites som gör blandningen av konsistenser komplett. Krispigt godis finns i olika former, men kan bestå av t.ex. puffat ris eller olika nötter täckta med choklad.

Påskägg till officiella sammanhang

Inför påsken dyker det upp en hel del godis på fikabord och receptionsdiskar, vilket är en härlig påminnelse om att helgen nalkas. När man väljer ut en blandning till dessa ägg finns det några saker att ha i åtanke för att göra garanterad succé. Till att börja med är det viktigt att godiset är inslaget, så att det hålls fräscht trots att olika personer tar av det. Sedan är det också viktigt att meddela eventuella allergener i godiset. De som är allergiker har ofta bra koll på vilka godissorter de tål och ej, men det underlättar verkligen med en liten skylt.