En billig renovering behöver inte få ett sämre resultat än en som kostat en halv förmögenhet. Det finns en del knep för att lyckas renovera billigt, till exempel genom att köpa material och annat nödvändigt under en längre tid och passa på när olika kampanjer erbjuds. Här kan du läsa fler tips för att lyckas med en billig renovering när budgeten är tight.

Köp material i förväg – under lång tid

För att lyckas renovera billigt får man inte ha bråttom med att genomföra sitt projekt. Ett bra tips är att börja köpa materialet lång tid i förväg och passa på när byggmaterial och annat är på kampanj. Det gäller alltså att vänta in dessa och passa på att handla då – vilket såklart innebär att det kan dröja ett tag innan projektet kan komma igång. Dock kan det finnas tusenlappar att spara om man bara köper sakerna som behövs vid rätt tillfälle.

Ett annat tips, till exempel om det gäller en badrums, – eller köksrenovering är att försöka få köpa utgående produkter eller demoex som finns i butik. Även detta kräver såklart en del is i magen men kan löna sig ekonomiskt.

Fler tips för att lyckas renovera billigt

Andra tips för att lyckas renovera billigt är att göra det mesta av arbetet på egen hand, istället för att leja in hantverkare för ett eller flera moment. Även här blir priset en längre tidsåtgång men är målet att renovera billigt kanske det är värt det.

Du kan också:

  • Budgetrenovera istället för att helrenovera
  • Handla i billigare byggvarubutiker

En budgetrenovering innebär i praktiken att ”bara” fräscha upp något som redan finns – till exempel genom att måla om köksluckorna eller likande. Jämför med att byta till ett helt nytt kök är detta betydligt snällare mot plånboken och därför ett bra tips för att renovera billigt.

Det stora utbudet av byggvarubutiker som finns idag gör det också möjligt att köpa ungefär samma produkter med till ett billigare pris. Flera av butikerna fokuserar på att just kunna erbjuda ett längre pris än andra, utan att göra avkall på kvalité. Vissa saker kan såklart vara värda att lägga en extra slant på men ska du köpa trallvirke till en ny altan till exempel, är skillnaden ofta marginell.