Konferenshotell

Konferenshotell

Att hotell som även erbjuder konferenslokaler kan kallas för konferenshotell är inte helt oväntat. Men ser man på de hotell som just marknadsför sig som konferenshotell så är det betydligt mer än ett mindre konferensrum som de erbjuder. Det är en helhetslösning som möter de behov som finns hos företag, organisationer och föreningar.

En av delarna är boendet. Detta är just det som många just tänker på gällande skillnaden mellan konferenshotell och andra konferensanläggningar. I och med att konferensdeltagarna bor på samma ställe som konferensen är på ökar möjligheten till att de umgås och lär känna varandra bättre på kvällen. Det kan då vara allt från en stund på puben likväl som i bubbelbadet eller loungen.

En annan del är maten. Tanken med att ha en konferens på ett konferenshotell är att man har allt på samma ställe. Visserligen finns det mindre hotell som erbjuder konferensrum men utan att för den skull ha restaurang som gästerna går till på lunch och middag – men det tillhör ovanligheterna.

Ännu en del är aktiviter. Här skiljer sig konferenshotellen något åt men det är mycket vanligt att hotellen även erbjuder någon slags aktivitet för konferensdeltagarna på kvällarna eller eftermiddagarna. Många gånger sker detta i samarbete med lokala företag eller sportklubbar. Exempelvis finns det många hotell som har konferenspaket med boende, mat, konferens och golf. Ett annat är där man lyfter fram relax och spa. I vissa fall ingår till och med en valfri behandling för alla deltagarna på konferensen.

Framförallt kan man säga att ett konferenshotell erbjuder helheten. Allt på ett ställe som är arrangerat av en och samma arrangör. Det gör det extremt enkelt att boka konferensen och man kan med lätthet forma den efter de behov man har. Du hittar många intressanta konferenshotell på http://konferensmöten.nu som både erbjuder kompletta paket eller där du själv sätter ihop ditt eget paket.